Lær databehandling med SQL kurser

Lær databehandling med SQL kurser

Hvis du arbejder med databaser i forbindelse med dine daglige opgaver – for eksempel i forbindelse med udarbejdelse af business forecasts, udførelse af research eller opbygning af strukturelle modeller – kommer du ikke uden om SQL. SQL er det programmerings sprog, som anvendes ved forespørgsler (queries) i databaser samt udtræk og samkørsel af data.

Hvad bruges SQL til?

SQL anvendes primært til data forespørgsel, data manipulation (indsæt, opdater og slet), data definition (oprettelse og ændringer i schemas) og data adgangskontrol. Det vil sige, alle de funktioner, som relaterer sig til arbejdet med data, tal og databaser. Den logiske opbygning af SQL er baseret på den relationelle algebra, og selve sproget indeholder en række udsagn, som kan klassificeres som sub statements – for eksempel et data forespørgsels sprog (DQL, data query language, et data definitions sprog (DDL, data definition language), et data kontrol sprog (DCL, data control language), og et data manipulations sprog (DML, data manipulation language).

Selv om SQL tilhører den kategori inden for programmeringssprog, som kaldes deklarative programmerings sprog (det vil sige, at man ved hjælp af sprogets kommandoer udelukkende beskriver, hvad der skal ske), indeholder det også processuelle elementer. SQL er standardiseret i som SQL-92 og SQL-1999, men de fleste eksisterende database systemer og platforme har deres egne udvidelser. For Microsofts database platforme, Oracle og Access, gælder det, at varianten T-SQL anvendes.

Styrk dine databehandlings kompetencer med et kursus i SQL

Derfor undervises der også som udgangspunkt i T-SQL, når det handler om at styrke kursisternes evner til at behandle data i Microsofts database systemer. Hos 4D, som er en dansk kursus udbyder med speciale inden for it kurser til erhvervslivet, kan du finde SQL kurser på alle niveauer, og med indhold særligt rettet imod den forretningsmæssige anvendelse af SQL. Læs mere om kurser i SQL på 4D.dk, og book dit SQL kursus i dag.