Diamanternes mange anvendelsesmuligheder

En af de mest populære stene der bruges til blandet andet øreringe er diamanter. Diamanter kommer i alle farver og størrelser, men de farvede diamanter er ekstremt sjældne og der findes kun max 5 om året. Farvede diamanter kaldes samles for fancy diamanter.

Diamanter bruges til stort set alle former for smykker og er en af de mest populære. Dette skyldes blandt andet at det er en sten der kan bruges til daglig samtidig med at de også få en hver festkjole til at ligne en halv million.

Udover i smykkeindustrien bruges diamanter også i mange andre faggrupper. Det skyldes at diamanterne er ekstrem hårde, så de kan blandt andet bruges til at skære i huse, granit, beton og fliser. De bliver også brugt af rumindustrien, når der sendes raketter op. Det er dog ikke naturlige diamanter der bruges men kunstige. De kunstige diamanter er også langt hårdere end de naturlige diamanter. Du kan læse mere her https://caratdiamanter.dk/smykker/oereringe.

Hvor stammer diamanterne fra

De fleste diamanter der i dag bruges til smykker heriblandt øreringe stammer fra Afrika. Verdens ældste kontinent. Det er primært i den sydlige del af Afrika at der findes store forekomster af diamanter. De hentes ofte op fra store miner dybt nede i jorden. Det er ikke alle diamanter som findes, det er tilladt at sælge.

Diamanter der stammer fra områder, hvor der er konfliker og borgerkrig, har det internationale samfund aftalt er ulovlige at sælge eller købe. Det er for at forhindre at diamanterne bruges til at finansere borgerkrigene.

Verdens største diamant som indtil videre er blevet fundet stammer også fra Sydafrika, hvor den blev fundet i 1905. Den var på hele 3106 carat. Hvor stor stenen var ses tydeligt, når de fleste diamanter der bruges til f.eks. øreringe er på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanter der er mere end 1 carat er både store og sjældne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *